Over Stengs & Leijten

Stengs & Leijten is de onderneming van Jochem Stengs en Peter Leijten, twee neven uit de Noordoostpolder. Hun bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en verwerking van tulpenbollen. Daarnaast zitten de neven in de handel. Zo hebben ze, bijvoorbeeld, goede contacten met verschillende bedrijven uit Oost-Europese landen.

Jochem en Peter zijn opgegroeid in echte tulpenfamilies. In 1950 al begonnen beider opa’s met het verbouwen van tulpen. De mannen droegen alle kennis over op hun zonen en vervolgens kregen, op hun beurt, ook Jochem en Peter het vak met de paplepel ingegoten.

Stengs en Leijten heeft twee vestigingen in de Noordoostpolder: één in Ens en één in Espel. Samen met een team van vier vaste medewerkers wordt er circa 100 hectare tulpen verbouwd. Gedeeltelijk bestaat dit areaal uit reguliere soorten, maar ook nieuwe cultivars zijn een belangrijke poot onder het bedrijf.

Gebruikmakend van een modern machinepark en de vruchtbare gronden in de Noordoostpolder, streeft Stengs & Leijten naar het leveren van de beste kwaliteit tulpenbollen. De ondernemers kijken regelmatig naar mogelijkheden om hun assortiment te vernieuwen en verbeteren. Ook een goede relatie met de landeigenaren, contractgevers en afnemers staat hoog in het vaandel. 

Stengs & Leijten is aangesloten bij Remarkable Tulips. Remarkable Tulips werd opgericht in 1996 en houdt zich bezig met de veredeling, teelt, exploitatie en marketing van nieuwe tulpenrassen. Het is een samenwerkingsvorm waarbij een groep gerenommeerde bedrijven is aangesloten. Alle gespecialiseerd in het kweken, broeien en vermarkten van tulpen.

Heeft u vragen over de teelt en/of verwerking van de bloemen, over loonwerk of iets anders? Neemt u dan gerust contact op met Jochem en Peter, telefonisch of via whatsapp of e-mail.

Aanmelden voor nieuwsbrief
Aanmelden